REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Rize Haber TV

EKREM ORHON ANISINA; OVİT DAĞI ZİRVESİ CUMHURİYET TIRMANIŞINA YOĞUN İLGİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EKREM ORHON ANISINA; OVİT DAĞI ZİRVESİ CUMHURİYET TIRMANIŞINA YOĞUN İLGİ
2
28 Ekim 2024 - 15:10
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.


Rize
28.10.2024 – 14:21, Güncelleme:
28.10.2024 – 14:21 169 kez okundu.

EKREM ORHON ANISINA; OVİT DAĞI ZİRVESİ CUMHURİYET TIRMANIŞINA YOĞUN İLGİ

Geçmiş yıllara göre Ovit dağında erken yağan 1. metrenin üzerinde kar altında, Ovit Dağı Ekrem Orhon Zirvesi Cumhuriyet tırmanışına, Rize TOBB Fen Lisesinde okuyan 23 öğrenci ve 2 veli, tarih öğretmenleri Umut İpekçi eşliğinde katıldılar.

Tarihte ilk defa, Ovit yolunun yapılmasının mihmandarı olarak bilinen, eski Rize Belediye Başkanı merhum Ekrem ORHON’un anısına, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl 19. Gerçekleştirilen; Ovit Dağı Ekrem Orhon Zirvesi Cumhuriyet Tırmanışı (3230 metre) yoğun ilgi gördü.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Sabahın erken saatlerinde, Rize Valiliği Atatürk heykeli önünde yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının hep birlikte okunmasının ardından, Rize’nin efsane merhum Belediye Başkanı Ekrem ORHON’un emekli eğitimci kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün Rize Senden, Rize İçin Elinden Gelini Yapmanı İster” sözünün gereğini rahmetli babamın anısına bu yıl 19’cusunu gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet tırmanışını organize eden, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Başkanı sn. Emin Ali Kalcıoğlu Başkanımıza, Yardımcılarına ve şehri dışından gelen dostlarıma Rize’deki dostlarıma ve bu yılkı zirve yürüyüşüne katılan TOBB Fen lisesi öğrencilerine, katkılarından dolayı Rize Belediyemize, İkizdere Kaymakamı sn. Ali Özdaş, İkizdere Belediye Başkanı sn. Abdi Ekşi ve Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, şahsım ve Ekrem Orhon Cumhuriyet anısına Ovit Dağı zirvesine katılanlar olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Ekrem Orhon Zirvesi olarak tescil edilen Zirve yürüyüşümüz Cumhuriyet Bayramımıza en yakın Pazar günü olarak tırmanışa geçiyoruz.  Bir kez daha, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bakanı sn. Emin Ali Kalcıoğlu ve yardımcısı sn. Metin Çolak beyefendilere ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ekrem Orhon ismini unutmayarak, benimle birlikte dağa gelen siz dostlarıma çok teşekkür ediyorum’ “ dedi.

Ovit dağı Ekrem Orhon Zirvesine çıkamadan önce, 2640 rakımlı Ovit Dağına çıkan 100 yakın dağcı Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümünde yanlarına getirdikleri büyük bir Türk Bayrağı ve büyük bir Atatürk posteri ile Atatürk ve şehitlerin hatırasına saygı duruşunda bulundular. Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu beraberinde, Ovit Dağı Ekrem Orhon zirvesi adı verilen ve 1 metrenin üzerinde karın bulunduğu 3230 metreye çıkış için tırmanışa geçtiler. Yer yer 1. metreyi aşan kalınlığını yürüyerek geçen dağcılar üç saatlik zorlu bir tırmanışta kar kalınlığının artması ve yeni yağan karın çok yumuşak olması nedeniyle zirveye ulaşmadan hep birlikte sağlıklı bir şekilde 2460 rakımlı Ovit dağına dönmeyi başardılar. Ekrem Orhon anısına 19. Düzenlen zirve tırmanışına,  İkizdere Belediyesi eski başkanlarından sn. Hasan Kösoğlu, sn.Hakan Karagöz ve kış mevsimini, kar yağışını seven onlarca bay ve bayanlar katıldılar. Zirve tırmanışa katılan sporculara Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları tarafından katılım belgesi verildi. Gezi boyunca birçok noktada, Rize’nin tanınmış Tulum ve Kemence sanatçıları Mehmet Güney ve Gökçe Mahmutoğlu’nun eşliğinde hep birlikte horonlar oynandı. Zirveye katılan misafirlere, İspir Özbağ Dinlenme Tesislerinde, merhum Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı emekli eğitimci sn. Çayhan Orhon tarafından yemek ikramında bulunuldu. 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.